Praha.cz

 
Kvapem se blíží Signal festival 2014
Sobota, 11. říjen 2014 19:11
Kvapem se blíží Signal festival 2014

Po loňském veleúspěšném prvním ročníku festivalu světla SIGNAL je letos na řadě ročník druhý. Návštěvníky čekají světelné instalace v ulicích, na náměstích, v městských parcích i na vodní hladině Vltavy. Připravují se videomappingy na významné pražské budovy a památky, nové technologie. Organizátoři slibují účast mnoha kreativních umělců ze zahraničí. Zkrátka, od 16. do 19. října 2014 opravdu bude na co koukat!


Ilustrační foto Loňský ročník festivalu SIGNAL byl prvním a navštívilo jej tehdy skoro 250 000 lidí. Druhý ročník má tedy před sebou obrovskou výzvu. Bude loňský počet návštěvníků překonán? Pro všechny, kdo se rozhodnou SIGNAL navštívit, bude připraveno 20 světelných instalací, přibudou interaktivní projekty, chybět nebudou ani videomappingy na fasádách významných pražských budov, jakými jsou např. kostel sv. Ludmily, Michnův palác či nově na Městskou knihovnu a palác Kinských na Staroměstském náměstí.


Festival SIGNAL přilákal do Prahy mnoho zahraničních umělců doslova z celého světa. Své prezentace přijedou do Prahy ukázat umělci z Austrálie, Jižní Koreje, Turecka, Francie, Španělska, Finska a USA. Jednou z umělkyň, která se bude v Praze snažit zaujmout návštěvníky, je Američanka Jen Lewin. ta do Prahy přiveze svůj hravý projekt The Pool. Instalace svítících stupínků, které mění barvy podle toho, jak se po nich návštěvníci pohybují. prezentovala jej už v Sydney nebo Singapuru a vždy s velkým úspěchem. Její pražská premiéra tak dozajista bude svátkem pro každého, kdo si rád hraje se světlem.


I když se podobné festivaly staly dnes v Evropě „módou“, Praha vytváří svým historickým zázemím takovou atmosféru, jakou jiná místa v Evropě nejsou schopna nabídnout. Organizátoři vzkazují - Rozzáříme Prahu. Buďte u toho s námi!


Foto: Web festivalu SIGNAL

pchj