Praha.cz

 
Léto na Jungmaňáku - Open air festival v centru Prahy, 10.7. - 14.8.2014
Čtvrtek, 10. červenec 2014 07:18
Léto na Jungmaňáku, program

Multižánrový open-air festival s nadupaným programem v samotném srdci Prahy na Jungmannově náměstí nabídne šest žánrově různě pojatých koncertních večerů bez jakéhokoli vstupného každý čtvrtek od 10. července do 14. srpna vždy od 19 hodin. Můžete se těšit těšit například na Ivu Bittovou, Prago Union, The Tap Tap nebo berlínský Dirty Hokers.


Festival přichází s bohatým programem právě během letních prázdnin, kdy mnoho klubů raději zavírá a pro Prahu začíná jakási kulturní „okurková sezóna“. „Léto nahrává velkým festivalům, zejména mimo hlavní město. Ovšem mnoho lidí v Praze i přes léto tráví velkou část svého času a proto jim chceme nabídnout zajímavý hudební program pod širým nebem. Minulý ročník ukázal, jak moc v Praze tato náplň v létě chybí. Všechny koncerty jsou navíc zcela zdarma,“ dodávají organizátoři.

Léto na JungmaňákuSvěží atmosféru každému koncertu dodá vždy kapela jako předskokan větším jménům. Cílem této snahy je podpora mladé hudební scény a její propojení s významnými hudebníky. Vrchol večera následně obstarají známí interpreti, kteří již v hudebním světě něco znamenají. Festivalový program odstartuje jedna z nejuznávanějších českých zpěvaček v zahraničí, Iva Bittová, která mimo jiné představí svou poslední desku Proplétám. V programu zazáří též rozjetě-hip-hopoví Prago Union se svým živým bandem, blues a rock zastoupí veteráni scény, kapela Krausberry. S čerstvě natočeným albem se představí též pán reggae, Mr. Cocoman a jeho „Solidní Vibrace“. Exkluzivně letos festival poprvé v ČR uvede stoupající německou hvězdu, formaci Dirty Honkers, kteří v Praze představí svůj mix electroswingu a taneční muziky. Samotný závěr festivalu pak bude patřit hudebním nadšencům z uskupení The Tap Tap.

„Od rodin s dětmi, přes mladé lidi až k seniorům, všichni se potkají na jednom místě. To je hlavní myšlenkou Léta na Jungmaňáku, oživit Prahu přes léto napříč generacemi. Na této myšlence již druhým rokem pracujeme s prostorem Era svět a věříme, že se nám to daří. První ročník přilákal tisíce návštěvníků a oživil prostor Jungmannova náměstí, v čemž hodláme pokračovat i letos,“ popisují organizátoři z občanského sdružení Nerudný fest.cz nadcházející ročník festivalu.


Program festivalu:


ČTVRTEK 10.července Plakát Léto na Jungmaňáku
19:00 Trio de Janerio
20:00 Iva Bittová

ČTVRTEK 17.července
19:00 Pitch Bender ft. Jen Hovorka
20:00 Prago Union & Champion Sound

ČTVRTEK 24. července
19:00 Vasilův Rubáš
20:00 Krausberry

ČTVRTEK 31.července
19:00 Top Dream Company
20:00 Dirty Honkers (DE)

ČTVRTEK 7.srpna
19:00 Chaotic
20:00 Mr. Cocoman and Solid Vibes

ČTVRTEK 14.srpna
19:00 Jakub Ondra
20:00 The Tap Tap


Místo konání festivalu Léto na Jungmaňáku: Jungmannovo náměstí, Praha 1 (MAPA ZDE)

Vstupné: zdarma

Doprava:
Metrem trasa „B“, stanice Můstek, výstup směr Jungmannovo náměstí.
Tramvajemi do zastávky Václavské náměstí, Vodičkocva nebo Národní třída a poté cca 3 minuty pěšky.
Dopravní spojení můžete vyhledat zde: www.spojeni.dpp.cz


Generálním partnerem festivalu je Era svět. Partnery Léta na Jungmaňáku jsou Rádio 1 a Kytary.cz.
Festival organizuje občanské sdružení Nerudný fest.cz, o.s.


Web festivalu Léto na Jungmaňáku: http://letonajungmanaku.cz
Facebook: https://www.facebook.com/LetoNaJungmanaku
Událost na Facebooku: https://www.facebook.com/events/457459987724581


Zdroj a foto: www.letonajungmanaku.cz

(zem)