Praha.cz

 
Volný čas
VÍKENDOVÉ TIPY 11.-13. 10.
Pátek, 11. říjen 2013 09:39
Lanové centrum Podvinný Mlýn, Praha, www.potc.cz

Tento víkend začíná už pátečním Jablkobraním a trhy, v sobotu se koná závod dračích lodí, originální mistrovství v outdoorovém tréninku, netradiční výstava v galerii NTK a ožije Smetanovo nábřeží. Po celý víkend slaví Muzeum K. Zemana narozeniny, koná se posvícení a burgerový festival. V neděli je v divadle Ponec premiéra tanečního představení.

Celý článek...
 
Břevnovské posvícení vstupuje do 20. ročníku
Pátek, 11. říjen 2013 09:07
Břevnovský klášter

Dnes se okolí Břevnovského kláštera na Praze 6 stává již podvacáté dějištěm tzv. Břevnovského posvícení. Tradiční pohoštění bude okořeněno výstupy mnoha hostujících hudebníků a pro prohlídce bude zpřístupněn i samotný klášterní interiér. Akce potrvá do neděle.

Celý článek...
 
Na Praze 11 začínají kroužky pro seniory
Pondělí, 07. říjen 2013 13:50
Dům s pečovatelskou službou – Jihoměstská sociální a.s.

Dneškem začíná v Praze 11 cyklus vzdělávání pro naše spoluobčany v důchodovém věku. Ve spolupráci Jihoměstské sociální a.s., MČ Praha 11 a o.p.s. Zdravé stárnutí proběhne řada kurzů, v jejichž rámci mohou senioři získat řadu akademických znalostí, procvičit se v práci s počítačem, nebo si vyzkoušet umělecké dovednosti.

Celý článek...
 
Dnes je Mezinárodní den zvířat, slavit se bude o víkendu
Pátek, 04. říjen 2013 15:31
Dnes je Mezinárodní den zvířat, slavit se bude o víkendu

Mezinárodní den zvířat se již tradičně slaví 4. 10. na počest sv. Františka z Asisi, františkánského mnicha, který se staral o opuštěná, nemocná a týraná zvířata. V Praze je připraven pro milovníky zvířátek bohatý program – 5. 10. můžete vyrazit na Ptačí festival nebo na Toulcův dvůr, 6. 10. se na vás a vaše děti budou těšit v Zoo, kde bude Ples zvířat i výtvarná dílna s ateliérem Malování kreslení, o. s. Ať už si z nabízeného programu vybere kteroukoliv akci, určitě nebudete litovat!

Celý článek...
 
VÍKENDOVÉ TIPY 5.-6.10.2013
Pátek, 04. říjen 2013 14:35
Prochazka

První říjnový víkend přinese hned několik festivalů, zamířit můžete také na Ladronku pokud raději běháte, nebo do divadla, pokud máte raději kulturu. Můžete oslavit Světový den na ochranu zvířat, pro děti je připraven koncert s Pražskou filharmonií, při sobotní vycházce poznáte letohrádek Hvězda a nedělní odpolední dostihy pak celý víkend zakončí.

Celý článek...
 
V Praze 7 začínají přednášky o Číně
Středa, 02. říjen 2013 15:25
 V Praze 7 začínají přednášky o Číně

V úterý 2.10. 2013 začaly na ZŠ Strossmayerovo náměstí přednášky české sinoložky Zlaty Černé. Vždy v úterý od 10 do 12 hodin si zájemci mohou poslechnout nové informace o čínské kultuře, od podoby tamějších řemesel až po příklady poezie této východní kultury. Všechny přednášky budou zdarma přístupny veřejnosti.

Celý článek...
 


Strana 55 z 58