Praha.cz

 
Nacházíte se: Aktuální akce
Aktuální akce
Májový víkend v Praze - tipy na 1. - 3. května 2015
Sobota, 02. květen 2015 10:25
Letošní první prodloužený májový víkend láká nejen na Majálesové slavnosti, Den s Máchou na Petříně, Pojď dál - Festival hudby a pohybu s kapelou The Tap Tap, romantické procházky zahradami pod Pražským hradem či slavnostně nasvícenou Vrtbovskou zahradou, ale také na vlastivědné vycházky po Praze, Pivní slavnosti, maraton nebo výstavu psů a pohádku.




Celý článek...
 
Čarodějnický speciál - tipy na akce. Kam dnes vyrazit na pálení čarodějnic
Čtvrtek, 30. duben 2015 15:15
Čarodějnice se dnes budou slavit po celé Praze. Program pro malé a velké mají například ve Žlutých lázní, na Ladronce, v Břevnově, na Malé straně (Kampa) i na Vyšehradě v rámci Vyšehraní, na Chodovské tvrzi, konají se nejrůznější čarodějnické táboráky, karnevaly a ohnivé show. Malé děti určitě potěší program u Šlechtovky ve Stromovce.




Celý článek...
 
Na běžce čeká nejkrásnější maraton světa
Pondělí, 27. duben 2015 12:49
Na běžce čeká nejkrásnější maraton světa

Na první květnovou neděli se připravují běžečtí vytrvalci z České republiky i z celého světa. Čeká je jeden z nejkrásnějších maratonů světa Volkswagen Maraton Praha, který začíná a končí na Staroměstském náměstí a vede srdcem historické metropole, podél Vltavy i různými pražskými čtvrtěmi. První maratonské metry na jedenadvacátém ročníku doprovodí Smetanova Vltava a více než dvacet kapel podél trati pak povede každého závodníka do cíle.

Celý článek...
 
KULTURNÍ PŘEHLED: Akce na týden (27. 04. - 03. 05. 2015)
Neděle, 26. duben 2015 13:19
KULTURNÍ PŘEHLED: Akce na týden (27. 04. - 03. 05. 2015), foto: pixabay.com

V posledním aprílovém týdnu nás čeká pálení čarodějnic, na které si snad každá městská část připravila program. Pár tipů máme pro Vás i my. V dalších dnech se pak můžete vydat na výstavu fotografií z 2. světové války, venkovní akce pořádané k oslavám Dne Země, zavítat na den otevřených dveří do České televize či navštívit Síň slávy českého hokeje. Milovníci zvonů si mohou poslechnout Loretánskou zvonkohru a zamilovaní se mohou vydat na Petřín či načerpat romantickou atmosféru pohledem na Prahu z Vrtbovské zahrady.

Celý článek...
 
Víkend v Praze - tipy na 25. - 26.4.2015
Pátek, 24. duben 2015 20:44
Poslední dubnový víkend láká k akcím pod širým nebem. Na návštěvníky čeká výstava Lodě na vodě, bohatý program v ZOO, Botanické zahradě, na Toulcově dvoře i na Chvalském zámku. V sobotu se také koná závod koloběžek ve Stromovce a v neděli humanitární koncert Motol Motolice 2015. Přejeme krásný víkend!




Celý článek...
 
Vyzkoušejte se pálení čarodějnic o týden dřív
Čtvrtek, 23. duben 2015 06:40
Vyzkoušejte se pálení čarodějnic o týden dřív

Dříve patřilo pálení čarodějnic k populárním lidovým zvykům a dnes tomu není jinak. Netradiční svátek, který připadá na noc z 30. dubna na 1. května, patří také ke zvykům, kterým se vítá přicházející teplé období. Nyní se můžete v trojské botanické zahradě připravit na onu magickou noc o týden dřív. V pátek 24. dubna od 15 do 19 hodin se v Ornamentální zahradě pořádá akce s názvem Generálka na čarodějnice.

Celý článek...
 
KULTURNÍ PŘEHLED: Akce na týden (20. 04. - 26. 04. 2015)
Neděle, 19. duben 2015 09:55
KULTURNÍ PŘEHLED: Akce na týden (20. 04. - 26. 04. 2015), foto: pixabay.com

I přestože se duben nese vskutku v aprílovém počasí, přinášíme Vám tipy, jak strávit volné chvíle pod širým nebem či uvnitř budov. Na příznivce opravdu tvrdé muziky čeká další repríza metalové opery. Zabavit se můžete i na festivalu fotografií, debatě, výstavě lodí nebo na procházce za poznáním pražských průchodů a pasáží. Program je připraven i pro děti na Toulcově dvoře, kde se seznámí s vodou, nebo v botanické zahradě, kde se odehraje generálka na čarodějnice.

Celý článek...
 
Víkend v Praze - tipy na 18. - 19.4.2015
Pátek, 17. duben 2015 21:51
Duben láká k nejrůznějším aktivitám. Nabízíme vám návštěvu skleníku plného motýlů v Botanické zahradě, Pašijové hry, návštěvu pražských pivovarů, můžete si vyzkoušet brusle, bojovat proti černým skládkám, zúčastnit se charitativního pochodu na pomoc útulkům nebo částečného otevření Žlutých lázní. V neděli se pak můžete zúčastnit vycházky po Barrandově.




Celý článek...