Praha.cz

 
Poznejte Jeruzalém bez opuštění Prahy, navštivte festival Dny Jeruzaléma
Sobota, 07. červen 2014 19:27
Dny Jeruzaléma v Praze

Dny Jeruzaléma v Praze přemění pražskou Náplavku v exotickou promenádu s atmosférou jeruzalémského trhu. Praha ožije jeruzalémským tancem, filmem, hudbou, kulinářskými show, přednáškami o literatuře a módě, videoartem, výstavami, či unikátní Jeruzalémskou kavárnou. Ve dnech 18. 6. až 20. 6.


Dny Jeruzaléma v PrazeProgram celého festivalu odstartují 18. 6. Jeruzalémské trhy, jejichž atmosféru bude každý den v podvečer doplňovat jeruzalémské jazzové trio Black Betty. Návštěvníci zde budou moci ochutnat typické izraelské potraviny, čerstvé limonády, izraelské víno nebo si ve festivalové atmosféře prvních letních dnů vychutnat kávu v „Jeruzalémské kavárně“. Pražské gurmány navíc zasvětí do tajů blízkovýchodní kuchyně palestinský šéfkuchař Kamel Hashlomon a jeho izraelský kolega Ilan Garousi.


Po celou dobu festivalu bude paralelně v galerii Avoid na Náplavce probíhat multimediální výstava Veroniky Dolanské. V rámci celého festivalu se budou konat přednášky týkající se témat literatury, jeruzalémské kuchyně či módy. Můžete také shlédnout dokumentární snímek o Jeruzalému. Hudební část programu Dnů Jeruzaléma v Praze nabídne 21. 6. festival United Islands, kde se představí žánrově rozličné kapely.


O Dnech Jeruzalému si přečtěte na webových stránkách Dnyjeruzalemavpraze.cz, kde je k nalezení i celý program festivalu.


Foto: tyden.cz, informuji.cz

(rez)