Praha.cz

 
Nacházíte se: Aktuální akce
Aktuální akce
Tajemství nočního života v pražské zoo
Čtvrtek, 28. listopad 2013 19:14
Tajemství nočního života v pražské zoo

V období Adventu nabízí Zoo Praha zajímavé noční prohlídky. V doprovodu zkušeného průvodce máte možnost poznat mnohá tajemství z nočního života zvířat. Vydejte se některý pátek v prosinci do pražské zoo a užijte si jedinečnou atmosféru při pozorování mnoha zvířat. A nebojte se zeptat! Průvodci budou na vaše všetečné dotazy připraveni. A zvířátka v zoo už se na vás také těší!

Celý článek...
 
Máte doma starší zimní oblečení a nepotřebujete jej? Víme, kam s ním!
Pondělí, 25. listopad 2013 19:07
 Máte doma starší zimní oblečení a nepotřebujete jej? Víme, kam s ním!

Centrum sociálních služeb Praha vyhlásilo Veřejnou sbírku šatstva. Uskuteční se v termínu 2. – 13. prosince 2013. Oblečení se bude vybírat v sídle CSSP v Chelčického ulici. Vítáno je především čisté a teplé zimní oblečení. Sbírka je určena pro lidi bez přístřeší, kterým darované teplé oblečení pomůže přežít nadcházející studené dny.

Celý článek...
 
„Noc venku“ už dnes - vyzkoušíte?
Čtvrtek, 21. listopad 2013 08:27
„Noc venku“ už dnes  - vyzkoušíte?

Láká vás alespoň trošinku poodhalit tajemství života na ulici? Chcete na vlastní kůži poznat, jaké je to usínat večer venku? Máte chuť zažít něco nového? Právě pro vás je tedy připravena akce s názvem Noc venku. Uskuteční se v areálu kostela Panny Marie Sněžné na Jungmannově náměstí v Praze. Již dnes večer máte možnost dovědět se mnoho zajímavých informací o problematice života na ulici. Přijdete?

Celý článek...
 
Víkendové tipy 22. - 24.11.2013
Středa, 20. listopad 2013 23:33
1311NordicWalking.jpg

Praha nabízí návštěvníkům tento víkend nejen divadelní, taneční a filmový festival, ale i zajímavé procházky a sportovní pochody po Praze, adventní a korálkové rukodělné akce, zábavné odpoledne pro děti a rodiče, koncerty revival kapel Queen a Depeche Mode nebo třeba šermířskou burzu či saunování při svíčkách.

Celý článek...
 
Víkendové tipy 15. - 17.11.2013
Čtvrtek, 14. listopad 2013 18:16
Václavské náměstí, Praha. www.wikipedia.org, autor: Peter Stehlik

Třetí listopadový víkend je opět doslova nabitý nejrůznějími festivaly, ale také akcemi pro děti, sportovními závody pro velké i malé sportovce i kulturními událostmi. Můžete se také projet soupravou historického metra nebo se zúčastnit vzpomínkové akce na 17. listopad (státní svátek Den boje za svobodu a demokracii, světový Den studentstva).

Celý článek...
 
Svatý Martin, husa, víno a světlé pivo
Pondělí, 11. listopad 2013 08:40
Svatý Martin, husa, víno a světlé pivo

Svátek svatého Martina se stává rok od roku oblíbenějším. Ruku v ruce se na něj těší milovníci dobrého jídla s vyznavači lehkého Svatomartinského vína. Restaurace nabídku doplňují speciálním světlým pivem. Hodování a oslavy by měly symbolicky začít 11. 11. v 11:00 hodin dopoledne. A i když by měl svatý Martin podle pověsti přijet na Bílém koni, nic nebrání oslavám ani ve městech, kam se sníh zatím ještě nechystá. Vydáte se slavit v Praze? Tak pozorně čtěte dál…

Celý článek...
 
Co s dnešním večerem? Vydejte se na prohlídku Staroměstské radnice!
Sobota, 09. listopad 2013 15:47
Co s dnešním večerem? Vydejte se na prohlídku Staroměstské radnice!

Staroměstská radnice láká dnes večer návštěvníky na večerní prohlídku, která začíná ve 20:30 hod. Doprovázet ji bude výklad v českém jazyce. Návštěvníci postupně shlédnou historické interiéry Staroměstské radnice, sestoupí do podzemních prostor a nevynechají ani prohlídku figur apoštolů staroměstského orloje zblízka. Na závěr se podívají na Prahu z výšky radniční věže a budou tak mít jako na dlani historické jádro města i jeho předměstské čtvrti a okolí.

Celý článek...
 
CM 863. Dějiny – tradice – úcta. Rok ve znamení sv. Cyrila a Metoděje
Středa, 06. listopad 2013 08:29
 CM 863. Dějiny – tradice – úcta. Rok ve znamení sv. Cyrila a Metoděje

V Klášteře sv. Anežky České je od 1. listopadu 2013 k vidění výstava CM 863. Svatí Cyril a Metoděj. Dějiny – tradice – úcta. Výstava bud přístupná až do 2. února roku 2014. K vidění je více než 250 děl z mnoha oblastí – archeologické nálezy, sochy, obrazy, knižní exponáty, řemeslné výrobky, památky písemnictví i architektury. Výstava je vyvrcholením oslav příchodu Cyrila a Metoděje na Moravu v roce 863. Koná se pod záštitou UNESCO.

Celý článek...