Praha.cz

 
Volný čas
Pražské ostrovy ožívají, začal festival United Islands of Prague
Pátek, 19. červen 2015 09:51
United Islands of Prague 2015 - logo

Pražský muližánrový festival United Islands of Prague začal - odstartovala ho čtvrteční klubová noc. Během pátku 19. a soboty 20. červne proběhne festival v té největší podobě své historie! Organizátorům se opět podařilo zajistit prostor Kinského zahrady na pražském Smíchově, který bude patřit hlavnímu podiu. Dětský ostrov bude patřit urban music, na Kampě zazní world music a alternativní hudba, Střelecký ostrov rozezní Jazz stage.

Celý článek...
 
Připraven je další ročník Běhu pro gorily
Čtvrtek, 18. červen 2015 06:16
Připraven je další ročník Běhu pro gorily

Již v sobotu 20. června se bude Hradčanské náměstí hemžit gorilami. Nevěříte? Přijďte se přesvědčit, podpořit a pobavit se na 6. ročník oblíbené charitativní akce s názvem „Běh pro gorily“. Na závodníky čeká čtyřkilometrový okruh, který začíná i končí právě na Hradčanském náměstí. Chybět nebude ani bohatý doprovodný program plný hudby a soutěží. Celý výtěžek poputuje na ochranu goril ve střední Africe.

Celý článek...
 
KULTURNÍ PŘEHLED: Akce na týden (15. 06. - 21. 06. 2015)
Neděle, 14. červen 2015 17:49
KULTURNÍ PŘEHLED: Akce na týden (15. 06. - 21. 06. 2015), foto: www.pixmac.cz

V následujícím týdnu nás čeká mírné ochlazení, které vás snad neodradí od návštěvy sportovních či hudebních událostí konaných pod širým nebem. Pádlojízda, Prague riverside cross či Světový pohár ve vodním slalomu potěší sportovní fanoušky, milovníky hudby zase Open air koncert České filharmonie či festival United Islands. Hlavní metropole se stane také centrem jedné z nejvýznamnějších událostí české kultury Pražského Quadriennale. Dále jsou pro zájemce připraveny výstavy, komentované prohlídky či den otevřených dveří v Archivu bezpečnostních služeb.

Celý článek...
 
V pražské botanické zahradě na vás čeká prvorepubliková móda i vintage
Neděle, 14. červen 2015 12:23
V pražské botanické zahradě na vás čeká prvorepubliková móda i vintage

Od včerejšího dne je v pražské botanické zahradě zahájena výstava Pichlavá historie, v rámci které mohou návštěvníci až do 12. července obdivovat kaktusy, sukulenty i prvorepublikovou módu. Spolu s lodičkami a šaty Adiny Mandlové, garderoby dam 1. republiky i kouzelného světa vintage uvidí také největší kaktus v Evropě Saguaro, který mohou všichni znát například ze známého filmu Limonádový Joe.

Celý článek...
 
Pozvánka na Víkend otevřených zahrad 13. - 14. června 2015
Pátek, 12. červen 2015 06:43
Víkend otevřených zahrad 2015

Během druhého červnového víkendu - od soboty 13. června do neděle 14. června můžete navštívit v rámci akce VÍKEND OTEVŘENÝCH ZAHRAD řadu objektů. V České republice se do Víkendu otevřených zahrad zapojují jak běžně nepřístupné zahrady, tak i parky a veřejná prostranství, ve kterých se v průběhu dvou dní snaží organizátoři přiblížit veřejnosti jiným zajímavým způsobem zahrady.

Celý článek...
 
Legendy nad Prahou na letišti v Kbelích
Čtvrtek, 11. červen 2015 13:09
Legendy nad Prahou na letišti v Kbelích

Od dnešního dne se poprvé na letišti v Praze-Kbelích uskuteční mezinárodní letecká výstava European Festival of Aviation Prague 2015, která vyvrcholí v sobotu 13. června leteckým dnem nazvaným Airshow Praha Kbely. Na návštěvníky čeká řada vystavovatelů, ale i přehlídka historickým letounů, vojenské letecké techniky a špičkových leteckých akrobatů.

Celý článek...
 


Strana 21 z 58