Praha.cz

 
Nacházíte se: Zprávy Zajímavosti
Zajímavosti
Mediestetik: Uražený zub nahrazuje dokonalý implantát
Pondělí, 31. březen 2014 06:30

Dnes není chybějící zub jen estetickým problémem, ale může mít i zdravotní následky. V místě, kde zub chybí, se okolní zuby mohou posouvat a sestupovat. Trpí i čelistní kost, protože není dostatečně zatěžována, což může vést k  úbytku kostní hmoty. S neúplným chrupem nemůže člověk důkladně rozžvýkat potravu. Podle lékařů z pražské kliniky estetické medicíny Mediestetik však v dnešní době existují řešení, jako je například implantát. Chybějící či uražený zub lze nahradit téměř okamžitě.

Celý článek...
 
Pašijové hry letos poprvé v katedrále sv. Víta na Pražském hradě
Pátek, 28. březen 2014 19:00
Pašijové hry letos poprvé v katedrále sv. Víta na Pražském hradě

Letos se budou vůbec poprvé konat v katedrále sv. Víta na Pražském hradě pašijové hry. Předvedena bude upravená verze Hořických pašijí za doprovodu hudby Jaroslava Krčka v podání souboru Chorea Bohemica. Režie pašijových her se ujal Václav Lautner, účast v pašijových hrách potvrdily tři herecké osobnosti – Otakar Brousek ml., Nela Boudová a Jakub Gottwald. Pašijové hry se připravují k předvedení na Květnou neděli 13. dubna 2014 od 15:00.

Celý článek...
 
CEMI: Stipendijní studium MBA pomáhá rozběhnout projekty na pomoc handicapovaným nejen v Praze
Pátek, 28. březen 2014 13:35
CEMI: Stipendijní studium MBA pomáhá rozběhnout projekty na pomoc handicapovaným nejen v Praze

„Pražský Institut CEMI mi dal jedinečnou příležitost získat vědomosti, které dále využiji pro práci se zdravotně handicapovanými,“ i tak mluví o své alma mater studentky Ingrid Mrňová a Petrana Blašková, které byly zařazeny do bezplatného stipendijního programu pro handicapované. Samy si totiž prošly těžkými životními situacemi. Postavily se však na vlastní nohy a rozhodly se zasvětit život pomoci lidem, kteří se bez ní neobejdou.

Celý článek...
 
Pražané se chtějí zbavit ochlupení natrvalo, potvrzují dermatologové
Čtvrtek, 27. březen 2014 12:52

Jaro se blíží a s ním i sezóna odhalených těl. V ordinacích pražských dermatologů přibývají ženy, a v dnešní době i čím dál více mužů, kteří chtějí řešit každodenní nepříjemnost v podobě holení, jednou provždy. Pravidelná epilace je stojí spoustu času, energie a v přepočtu na spotřebované žiletky i peněz.

Celý článek...
 
Toulavý autobus získal záštitu Světové asociace zoologických zahrad a akvárií
Neděle, 23. březen 2014 17:48
Toulavý autobus získal záštitu Světové asociace zoologických zahrad a akvárií

Projekt Toulavý autobus je v pořadí druhým projektem pražské zoo, který získal prestižní záštitu Světové asociace zoologických zahrad a akvárií (WAZA). Má tedy právo používat prestižní značku „Partner of WAZA“ v souvislosti s těmi aktivitami, které realizuje v rámci Toulavého autobusu. Cílem projektu je organizovat vzdělávací aktivity o životě goril nížinných a tím přispět k jejich ochraně ve volné přírodě. Projekt zaujal již loni, kdy jej Zoo Praha prezentovala na výroční konferenci WAZA na Floridě. A letos se WAZA rozhodla udělit mu záštitu a utvrdit tím jeho přínos a mezinárodní prestiž.

Celý článek...
 
Nemocnice Na Bulovce v mobilu
Neděle, 16. březen 2014 06:00
 Nemocnice Na Bulovce v mobilu

Používání mobilních aplikací je trendem dnešního světa. Internet v mobilu, navigace v mobilu, platba přes mobil a mnohé další záležitosti nám usnadňují život. Stále více lidí požívá k práci i zábavě tzv. chytré telefony nebo tablety. Děti i dospělí se dnes bez těchto pomocníků obejdou jen těžko. Všechny své oblíbené aplikace mají v kapse. Mezi zdravotnickými zařízeními v ČR zatím tato forma však není příliš rozšířená. Nemocnice Na Bulovce je teprve druhou nemocnicí, která se chce přiblížit pacientům a návštěvníkům s pomocí mobilní aplikace.

Celý článek...
 


Strana 13 z 31