Praha.cz

 
Nacházíte se: Zprávy Zajímavosti
Zajímavosti
Češi kupují dětem první mobil nejčastěji mezi 10 a 12 lety
Středa, 30. říjen 2013 15:07
Češi kupují dětem první mobil nejčastěji mezi 10 a 12 lety

Zatím co před 15 lety byl na prvním stupni mobil raritou, dnes už ho učitelé čím dál častěji zabavují i dětem v první třídě. Většina rodičů však s nákupem prvního telefonu pro své ratolesti čeká zhruba do čtvrté třídy. Současnému trendu se přizpůsobují také tradiční mobilní operátoři, kteří se předhánějí v nabídkách tarifů pro děti a mládež. Výrobci telefonů pak zase s podobně motivovanými telefony.

Celý článek...
 
Cítíte se v Praze bezpečně?
Středa, 30. říjen 2013 08:33
 Cítíte se v Praze bezpečně?

Zaměstnanci Katedry sociální geografie a regionálního rozvoje Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze se v uplynulých čtyřech letech intenzívně zabývali výzkumem, jehož cílem bylo zjistit, jak bezpečně se obyvatelé Prahy cítí na ulicích, v parcích, podchodech…Zajímavým faktem, který z výzkumu vyplynul je, že na Žižkově se lidé cítí na ulicích méně ohroženi než na Václavském náměstí.

Celý článek...
 
Vydejte se na procházku za pražskými památnými stromy!
Pondělí, 28. říjen 2013 07:50
1310PamatneStromy3.jpg

Příroda a historie v Praze, to nejsou jen parky a zděné památky, ale i pražské stromy. Bereme je jako samozřejmost, ale víte, že některé z nich jsou několik set let staré a v letošním roce bylo na území hlavního města vyhlášeno už 200 památných stromů? A právě za těmito stromy si můžete udělat hezký výlet - je jen na vás, kam se za nimi vypravíte.

Celý článek...
 
Začíná 4. ročník celorepublikové vědomostní soutěže pro žáky základních škol IT-SLOT pořádané SSŠVT
Pátek, 25. říjen 2013 08:00
Začíná 4. ročník celorepublikové vědomostní soutěže pro žáky základních škol IT-SLOT pořádané SSŠVT

Ve dnech 7. a 8. listopadu pořádá Soukromá střední škola výpočetní techniky v Praze (SSŠVT) 1. kolo celostátní soutěže v informatice s názvem IT-SLOT (zkratka Systém Logických Otázek). Do letošního v pořadí 4. ročníku se dosud přihlásilo více jak 50 soutěžících ze základních škol z celé České republiky. Své síly změří v online testu zaměřeného na informační technologie a logické myšlení. Loni se celkově přihlásilo 123 základních škol z celé ČR a mezi sebou soupeřilo 2567 studentů, což představuje nejvyšší počet za celou dobu konání. Pořadatelé doufají, že toto číslo se jim letos podaří zlomit.

Celý článek...
 
Tipy na zážitkové dárky z Prahy
Čtvrtek, 24. říjen 2013 12:48
Tipy na zážitkové dárky z Prahy

Blíží se nám Vánoce a s nimi spojené každoroční vymýšlení dárků pod stromeček. Chcete dát svým blízkým něco originálního a nezapomenutelného? Věnujte jim zážitky v Praze, které jim přinesou chvíle plné adrenalinu, zábavy nebo luxusní relaxace.

Celý článek...
 
Prahu 1 korzo na Smetanově nábřeží neuchvátilo, je proti uzavírkám pro auta
Pondělí, 21. říjen 2013 08:33
alt

Městská část Praha 1 nesouhlasí s pokračováním uzavírání Smetanova nábřeží a úseku Křižovnické ulice. Takové usnesení schválilo tamější zastupitelstvo. K uzavírkám pro auta došlo v září a říjnu během sobotních akcí s názvem „Nábřeží žije!“.

Celý článek...
 


Strana 21 z 31