Praha.cz

 
Nacházíte se: Zprávy
Kino pod mostem, bazén u Národního... Ožije Vltava?
Pátek, 19. duben 2013 07:31

Náplavka kolem Vltavy se zásadně mění. K řece se vrací život nejen v podobě farmářských nebo bleších trhů. Od poloviny května do konce června převezmou vládu nad Smetanovým nábřežím mezi Národním divadlem a Karlovým mostem znovu lidé, auta sem budou mít každou sobotu vjezd zakázaný. Skupina architektů přišla s ještě odvážnějším nápadem, jak Vltavu a okolní prostory probudit pomocí multifunkčních pontonů.

Celý článek...
 
Dámská jízda na kole - slečny, dámy, paní hurá do Radotína
Čtvrtek, 18. duben 2013 09:20
Dámská jízda na kole - slečny, dámy,paní hurá do Radotína

Každá cyklistka si asi svůj vysněný den představuje trochu jinak. Ale sobota 8.června 2013 se představám většiny cyklistek určitě značně přiblíží. Uskuteční se totiž již 4. ročník unikátní – a přes krátkou dobu své existence již velmi populární - akce s názvem Dámská jízda.

Celý článek...
 
Konec velkých stavenišť. Příští rok otevře metro i tunel Blanka
Čtvrtek, 18. duben 2013 07:19
Konec velkých stavenišť. Příští rok otevře metro i tunel Blanka

Většina velkých městských staveb bude příští rok dokončena. Řidiči se projedou poprvé v tunelu Blanka i po opravené Moskevské. Ve Spálené ulici pak dokončí projekt Quadrio, dříve známý jako Copa centrum.

Celý článek...
 
Nové dopravní tabule jsou na svém místě. V květnu začne ostrý provoz
Středa, 17. duben 2013 12:13
Nové dopravní tabule jsou na svém místě. V květnu začne ostrý provoz

Město zprovoznilo všech 51 informačních tabulí, které ulehčí řidičům cestu. V současné době běží ve zkušebním provozu, to se však změní v průběhu května. V rámci otevření tunelu Blanka bude zprovozněno dalších 40 dopravních ukazatelů.

Celý článek...
 
Oprava Grébovky spolykala stovky milionů
Úterý, 16. duben 2013 07:26
Oprava Grébovky spolykala stovky milionů

Na podzim bude ukončena generální rekonstrukce Havlíčkových sadů, známých pod názvem Grébovka. Řadu let trvající oprava vyšla na skoro 389 milionů korun. Radnice zaplatila přes 270 milionů, zbytek získala z evropských fondů. Nad změnou tohoto místa v Praze 2 k lepšímu panuje všeobecná spokojenost, nicméně se objevily výtky k ceně rekonstrukce, která velmi zatížila rozpočet druhé městské části.

Celý článek...
 
Velká jarní cyklojízda oživí ulice Prahy. Pojeďte také!
Pondělí, 15. duben 2013 08:01
Velka jarni cyklojizda ozivi ulice Prahy. Pojedte take!

V sobotu 20. dubna budou ulice Prahy patřit lidem na kolech. Šlapat spolu budou manažerky, ajťáci, právníci i prodavačky. Na Velkou jarní cyklojízdu vyrazí zástupci všech věkových skupin, nejrůznějších povolání či politických názorů. Spojí je touha po svobodném pohybu městem. Jízda je předzvěstí soutěžní fáze celostátní kampaně Do práce na kole. Účastníci se sejdou v 15 hodin na náměstí Jiřího z Poděbrad. Odtud pojedou přes centrum Prahy a Nuselský most na Nákladové nádraží Žižkov, kde je připraven kulturní program.

Celý článek...
 
Dejvický Kompost nabádá k recyklaci bioodpadu
Pondělí, 15. duben 2013 00:00
Dejvický Kompost nabádá k recyklaci bioodpadu

V Dejvicích se zrodil unikátní projekt veřejného komuniktního kompostéru s jednoduchým názvem KOMPOST. Od 7. dubna 2013 bude tento kompostér schopen přijímat organický odpad domácností ze širokého okolí.

Celý článek...
 


Strana 314 z 333